Звіряче вбивство Аметова скоєне для залякування противників окупації Криму — адвокат

Звіряче вбивство Аметова скоєне для залякування противників окупації Криму — адвокат

Укрінформ
Вбивство в Криму у березні 2014 року кримського татарина Решата Аметова, який стояв в одиночному пікеті проти російської окупації півострова, було скоєно для залякування кримськотатарського народу і всіх кримчан.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав кримський адвокат Едем Семедляев.

Винні у вбивстві Аметова досі не названі.

"Сьогодні б виповнилося 44 роки Решату Аметову, який у 2014 році був по-звірячому вбитий. Це перша жертва, яка постраждала за свою позицію. Його вбивство було не випадковістю, а було скоєне для залякування кримськотатарського народу і всіх незгодних кримчан", - вважає Семедляєв.

На його думку, налякати кримськотатарський народ вбивцям не вдалося.

"Народ не злякався і вже протягом п'яти років відстоює свої права, хоча на нього намагаються повісити ярлики терористів, екстремістів і бойовиків", - написав адвокат.

Семедляєв, активний захисник політв'язнів, переконаний, що "влада" Криму приховує імена вбивць за наявності фактів і доказів.

"Єдине, що не дає мені спокою, це те, що досі за великої кількості фактів і доказів не знайдені і не притягнуті до відповідальності винні за вбивство Решата Аметова", - написав Семедляєв.

Читайте також: Україна має пам'ятати таких героїв, як Решат Аметов - Президент

Нагадаємо, 3 березня 2014 року житель Сімферополя Решат Аметов вийшов з одиночним пікетом на центральну площу міста навпроти будівлі Ради міністрів АРК. До нього підійшли невідомі в камуфляжній формі, скрутили і силою закинули в автомобіль. Протягом двох тижнів не було інформації про його місцезнаходження. 15 березня 2014 року його тіло було знайдено за 60 км від Сімферополя, в селі Земляничне Білогірського району, зі слідами жорстоких тортур. Окупаційна влада за рік після порушення кримінальної справи за фактом вбивства Аметова закрила справу, у зв'язку з тим, що "не можуть знайти вбивць".

У 2016 році справу було поновлено, проте на сьогоднішній день ніяких результатів розслідування не має. У Аметова залишилися троє малолітніх дітей, наймолодшій з них на момент смерті батька виповнилося три місяці.

Кримінальне провадження за фактом вбивства Решата Аметова в Україні триває з січня 2016 року. У 2017 році президент України Петро Порошенко присвоїв Решату Аметову звання Героя України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-