У російській Держдумі хочуть вмовити Google Maps

У російській Держдумі хочуть вмовити Google Maps "перефарбувати" Крим

Укрінформ
Спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін доручив запросити представників Google в Держдуму, щоб обговорити з ними питання, пов'язані із зображенням Криму українським в Google Maps.

Про це повідомляє ТАСС.

"Якщо компанія Google бере і зображає на своїй карті Крим як територію іншої країни ... то це порушення Конституції (Росії - ред.), порушення наших законів. Тому було б правильно комітету з безпеки запросити представника компанії Google і висловити нашу позицію, а далі приймати рішення ", - сказав Володін на пленарному засіданні ДД в четвер.

Він пояснив, що на цій зустрічі необхідно «вибудувати нашу позицію», щоб потім прийняти якесь рішення.

Володін також стурбований тим, що Google може «втручатися» в справи держави. Як приклад «втручання компаній у внутрішні справи інших країн через інтернет» спікер Держдуми згадав зняття «галочок» з акаунта президента Венесуели Ніколаса Мадуро в Facebook. Ці «галочки» означають верифікований акаунт у відомих особистостей і великих компаній.

Читайте також: Bloomberg видалив карту з "неукраїнським" Кримом

Раніше лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе виконуючим обов'язки президента країни. Тимчасовим главою країни політика вже визнали США, Канада, Аргентина, Бразилія, Гватемала, Канада, Колумбія, Коста-Ріка, Парагвай, Перу, Чилі, Еквадор та Організація американських держав.

Українська Автономна республіка Крим була окупована Росією в лютому-березні 2014 року. Світова спільнота не визнає це, вважаючи цей акт незаконним анексією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-