Українського політв’язня Панова мають завтра вивезти з Тюмені до Омська

Українського політв’язня Панова мають завтра вивезти з Тюмені до Омська

Укрінформ
Українця Євгена Панова, засудженого кримським "судом" до 8 років колонії суворого режиму у так званій справі "українських диверсантів", у Тюмені відвідав місцевий уповноважений з прав людини.

Про це повідомив брат Панова Ігор Котелянець своїй сторінці у Facebook.

"Знайшли Євгена Панова в Тюмені. Женю доправили туди не менше, ніж два тижні тому. Міністерство закордонних справ України, наші консули, отримали підтвердження від росіян, що Женю везуть в колонію Омську (кінцевий пункт етапу). Вчора у Тюмені Женю відвідав російський уповноважений з прав людини у Тюменській області", - написав Котелянець.

За його словами, член тюменської суспільної наглядової комісії (ОНК), який також зміг потрапив до Панова, розповів, що той перебуває у змученому стані, тому фотографуватися для родини відмовився. Проте правозахисник запевнив, що в’язень у доброму гуморі, навіть жартував, намагався підкреслити поведінкою, що довгий етап в'язницями Росії його не зламав, повідомив брат Панова.

"З побутових речей у Жені вже немає нічого, закінчилися навіть цигарки. Передачу зробити не змогли, вона йтиме декілька днів, а його мають вивезти з Тюмені вже завтра. Куди - не повідомляють. Будемо знову шукати його по всій Росії", - зазначив Котелянець.

Він висловив подяку українському МЗС, російським правозахисникам, членам ОНК "за блискавичну реакцію, пошук та відвідування українського політв'язня Кремля, воїна АТО Євгена Панова".

Як повідомлялося, 5 грудня 2018 року засудженого у справі "українських диверсантів" політв’язня Панова етапували до анексованого Криму з Москви. У Москві Панов перебував у СІЗО-1 "Матросская тишина", де його відвідав український консул.

Кілька тижнів рідні в'язні не мали інформації про його місцезнаходження.

Читайте також: “Українського диверсанта” Панова етапували в Омську область

25 жовтня Верховний суд Росії залишив у силі вирок політв'язню Євгену Панову, незаконно засудженому в анексованому Криму у "справі диверсантів", до 8 років колонії суворого режиму.

ФСБ Росії 10 серпня 2016 року заявила про затримання 7 серпня "організатора терактів" і ліквідацію "агентурної мережі Головного управління розвідки України", одним з яких начебто є громадянин України Панов Євген Олександрович.

Загалом у Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: Igor Kotelianets, FB

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-