Суд залишив під вартою екс-голову Апеляційного суду АРК

Суд залишив під вартою екс-голову Апеляційного суду АРК

Укрінформ
Київський апеляційний суд залишив під вартою колишнього голову Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерія Чорнобука.

Про це інформує прес-служба суду.

"За результатом апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Голосіївського районного суду міста Києва від 28 грудня 2018 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту – без задоволення", - йдеться у повідомленні.

Раніше Голосіївський райсуд столиці задовольнив клопотання слідчого про продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до Чорнобука строком на 60 днів до 25 лютого 2019 року включно.

Як повідомлялося, 3 листопада 2018 року в Києві затримали екс-голову Апеляційного суду Криму Валерія Чорнобука, якого підозрюють у державній зраді.

Читайте також: Верховний Суд скасував постанову Ради про звільнення скандального судді

У липні цього року Чорнобука було оголошено в розшук. Генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що екс-голові Апеляційного суду Криму вручили підозру у вчиненні правопорушення за статтею 111 КК (державна зрада). За словами генпрокурора, Чорнобук здійснював підривну діяльність, зокрема допомагав перейти кримським судам на здійснення правосуддя на підставі законодавства Росії.

Сам Чорнобук звинувачення у державній зраді відкидає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-