Сенцов пише, що зі здоров'ям усе майже гаразд

Сенцов пише, що зі здоров'ям усе майже гаразд

Політв’язні
Укрінформ
Український політв'язень Кремля Олег Сенцов написав листа російській правозахисниці Тетяні Щур, в якому повідомляє, що зі здоров'ям і «з настроєм» все в порядку, він займається спортом, майже набрав колишню вагу і за січень списав три ручки «на творчому фронті».

Щур опублікувала в Facebook листа Сенцова зі своїми коментарями.

«Від Олега Сенцова отримали листа, в якому він повідомляє, що входить (майже вже увійшов) в норму після голодування. Він пише, що зі здоров'ям і «з настроєм» все в порядку, що займається спортом і майже набрав колишню вагу. Судячи з того, що за січень він списав три ручки, «на творчому фронті» - теж все в порядку. Так він так і пише. Просить не переживати за нього», - пише Щур.

Вона уточнює, що до слів Сенцова про «все в порядку» треба ставитися обережно, адже він «практично ніколи не скаржиться». Наприклад, Сенцов повідомляє, що його не відправляли на Новий рік, як Кольченка, в ШІЗО, тому що «тут і без цього з режимом все в порядку». З цього, на думку правозахисниці, можна зробити висновок, що в колонії, де перебуває Сенцов, режим жорсткий, мабуть, більш жорсткий, ніж в інших колоніях.

Читайте також: Сенцов передає вітання Порошенку, Клімкіну та всім українцям

«Олег передає привіт полоненим морякам і дякує Віку Івлєву і всім добровольцям, які морякам допомагають. Адже «у в'язниці дуже важливо відчувати і моральну і передачну підтримку!» «Обіймаю, Олег», - традиційно закінчує він свіого листа з крижаного Ямалу», - повідомляє на закінчення Щур.

Як відомо, українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року за обвинуваченням у підготовці терактів. Кольченка засудили до 10 років позбавлення волі, а Сенцова - до 20-ти.

У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політичних в'язнів Кремля. Він відмовлявся від приймання їжі 145 днів і заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.

Загалом у Росії та анексованому Криму тримають близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-