ФСБ стверджує, що затримала у Криму українця без документів

ФСБ стверджує, що затримала у Криму українця без документів

Укрінформ
Співробітники Прикордонної служби ФСБ Росії затримали в окупованому Криму біля адмінкордону з материковою Україною молодого чоловіка, який нібито перебував там без документів.

Про це повідомляє в суботу ТАСС із посиланням на «Прикордонне управління ФСБ Росії по Криму».

Як наголошується, інцидент стався на початку січня, але відомо про це стало лише зараз.

«У перші святкові дні січня поточного року співробітники прикордонного управління ФСБ Росії по Республіці Крим виявили громадянина України 1992 року народження, який знаходився в безпосередній близькості від державного кордону РФ без відповідних документів. Молодого чоловіка затримали прикордонники в темний час доби», - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що інцидент стався в стороні від автомобільного пункту пропуску «Джанкой». «Чоловіка притягнули до відповідальності за порушення правил проходу в прикордонну зону, тимчасового перебування та пересування в ній за частиною 1.1 статті 18.2 КпАП РФ», - йдеться в повідомленні.

При цьому в ФСБ не називають імені затриманого.

12 січня стало відомо, що російські прикордонники в Криму під час новорічних і різдвяних свят відмовили в перетині адмінкордону двом громадянам України.

У Держприкордонслужбі України неодноразово заявляли, що ідентифікувати затриманих ФСБ на адмінкордоні з Кримом громадян України неможливо, оскільки російська сторона не відкриває їх персональні дані. Також українські прикордонники стверджують, що не підтримують «контактів з окупантами».

Читайте також: ФСБ просить закрити засідання щодо продовження арешту українським морякам

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року між материковою Україною і півостровом пролягає формально адміністративний, але фактично - справжній кордон. У Херсонській області на адмінкордоні з Кримом працюють три контрольних пункту в'їзду/виїзду - «Каланчак», «Чонгар» і «Чаплинка».

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року, нагадує «Крим.Реаліі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-