Окупанти дали Бекірову ліки, які йому протипоказані

Окупанти дали Бекірову ліки, які йому протипоказані

Політв’язні
Укрінформ
Заарештованому в окупованому Криму активісту Едему Бекірову з інвалідністю першої групи в лікарні давали ліки, які можуть нашкодити здоров'ю.

Про це повідомляє в Facebook Кримська правозахисна група з посиланням на дочку кримськотатарського активіста Елеонору Бекірову.

Так, за її словами, в лікарні ім. Семашка в Сімферополі, куди Бекірова привозили з СІЗО, лікарі зробили укол інсуліну, який йому протипоказано.

«Весь перший день свого перебування в Семашка він провів у коридорі. Наступного дня його перевели у відділення ендокринології. Щоб збити цукор, йому вкололи інсулін. Хоча ми за всі 18 років його хвороби жодного разу не кололи йому інсулін. Вони зробили йому укол, хоча інсулін йому протипоказано, оскільки він впливатиме на серцеві захворювання. Крім діабету й ампутованої ноги в нього ще чотири шунти в серці», - повідомила дочка активіста.

Читайте також: Звільнення політв'язнів Кремля вимагали на пікетах у центрі Москви

Крім того, за її словами, за час перебування в СІЗО у батька утворилася ще одна рана на нозі, також на ранах з'явився гній, все це може призвести до зараження крові.

За її інформацією, в Сімферопольському СІЗО зараз неможливо приймати ліки, які йому призначили лікарі українського Інституту серця.

«Всі ліки для хворих у СІЗО мають бути сертифіковані в РФ. Щоб зробити нове призначення, вони повинні були провести комплексне обстеження і зібрати консиліум лікарів. А потім уже говорити про курс лікування. Батько провів у Сімферопольській лікарні три дні. Вони просто не встигли б провести це обстеження за такий короткий термін. Вони йому інсулін укололи, цукор упав і лікар сказав, що він більше не потребує медичної допомоги», зазначила вона, додавши, що зараз батько перебуває у спецблоці СІЗО.

Як повідомлялося, жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова було затримано російськими силовиками на в'їзді до Криму вранці 12 грудня 2018 року. Він прямував до окупованого Криму відвідати 78-річну матір.

Бекірова звинуватили у зберіганні і передачі "секретному свідку" 14 кілограмів боєприпасів і зброї.

13 грудня стосовно активіста "суд" обрав запобіжний захід - тримання під вартою в СІЗО до 11 лютого.

Рідні Бекірова повідомили про загрозу його життю. Відомо, що в активіста - цукровий діабет і ампутована нога, через що необхідно постійно робити перев'язки.

15 грудня Бекірова перевели з СІЗО Сімферополя на медичний огляд у відділення ендокринології Республіканської клінічної лікарні імені Семашка. Через три дні Бекірова повернули з лікарні до СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-