Звільнення політв'язнів Кремля вимагали на пікетах у центрі Москви

Звільнення політв'язнів Кремля вимагали на пікетах у центрі Москви

Фото, відео
Укрінформ
У центрі Москви активісти російської ініціативи "Стратегія – 18" провели серію одиночних пікетів на підтримку політв'язнів Кремля.

Як повідомляють “Крим.Реалії", акції пройшли ввечері 18 січня.

"Ми провели серію пікетів за звільнення в'язнів "списку Сенцова", за звільнення полонених українських моряків і журналістів, а також в'язнів "справи Веджіє Кашка", яких тюремники намагаються угробити без найменшого збентеження. У Москві також не перший день тривають пікети на захист Едема Бекірова. Ольга Мазурова, активістка і лікар за професією, вимагає звільнити невинну людину, поки та ще жива", - розповіла учасниця акції Віра Лаврешина.

Читайте також: Кольченка протримали всі новорічні свята у штрафному ізоляторі

Активістка також зазначила, що в цей вечір до місця їхнього пікету приходили "незвичайні провокатори у формених куртках з написом щодо "запобігання правопорушень".

"Вони зазначили,що удвох нас всіх затримати вони не можуть, але "зафіксують порушення". Про що йшла мова, ми не зрозуміли, але пішли до однієї з лубянських будівель, і навпроти автобусної зупинки продовжили пікети", – додала Лаврешина.

Читайте також: Кримськотатарського активіста Бекірова повернули з лікарні до СІЗО

Російські активісти з Санкт-Петербурга і Москви об'єдналися в безстрокову акцію під назвою «Стратегія-18» на честь дня депортації кримських татар 18 травня 1944 року. Щомісяця 18 числа активісти виходять на вулиці міста з метою розповісти про факти порушення прав і свобод людини в анексованому Криму.

Як повідомлялося, в цілому в Росії і окупованому Криму утримують понад 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство. Міністерство закордонних справ України направило вже близько 300 нот до Росії з вимогою звільнити політв'язнів-українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-