Бекірова готують до виписки з сімферопольської лікарні

Бекірова готують до виписки з сімферопольської лікарні

Укрінформ
Кримськотатарського активіста Едема Бекірова, обвинуваченого в окупованому Криму в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки, готують до виписки з лікарні імені Семашка в Сімферополі.

Про це проекту Крим.Реаліі повідомив адвокат міжнародної правозахисної групи «Агора» Олексій Ладін.

"Ендокринолог, а також інші фахівці, які його оглядали, - отоларинголог, кардіолог, хірург, пульмонолог, терапевт, готують виписний епікриз. За словами ендокринолога, немає показань для подальшого утримання Бекірова у відділенні: йому призначено інсулін, зараз рівень цукру компенсовано", - сказав Ладін.

Він висловив припущення, що Едема Бекірова повернуть у СІЗО.

При цьому адвокат повідомив, що його не допустили до Бекірова в лікарню, незважаючи на те, що напередодні заступник керівника СІЗО Дмитро Минко стверджував, що для допуску “ніякої санкції керівництва не треба, необхідний тільки ордер і адвокатське посвідчення”.

Ладін назвав подію порушенням права на захист і заявив, що оскаржить дії співробітників російської служби виконання покарання у Криму.

Читайте також: У Криму припинили кримінальну справу стосовно блогера Рамазанова
Як повідомлялося, жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едем Бекіров було затримано російськими силовиками на в'їзді до Криму вранці 12 грудня 2018 року. Він прямував до окупованого Криму провідати 78-річну матір.

Бекірова звинуватили у зберіганні і передачі "секретному свідкові" 14 кілограмів боєприпасів і зброї.

13 грудня щодо активіста "суд" обрав запобіжний захід - утримання під вартою в СІЗО до 11 лютого.

Рідні Бекірова повідомили про загрозу його життю. Відомо, що у активіста - цукровий діабет і ампутована нога, через що необхідно постійно робити перев'язки.

15 грудня Бекірова перевели з СІЗО Сімферополя на медичний огляд до відділення ендокринології Республіканської клінічної лікарні імені Семашка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-