Фігурантам

Фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір" відмовили в апеляції

Укрінформ
В окупованому Криму завершився "суд" стосовно фігурантів другої бахчисарайської групи "Хізб ут-Тахрір" Мемета Бєлялова, Сейрана Салієва і Марлена Асанова — усім трьом відмовлено в апеляції рішення на продовження арешту до 9 лютого 2019 року.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"В результаті слухання апеляційну скаргу адвоката Курбедінова на продовження запобіжного заходу (щодо Марлена Асанова — ред.) не задоволено й рішення суду першої інстанції залишено без зміни", — йдеться в повідомленні.

Напередодні аналогічне рішення суду було прийняте щодо Мемета Бєлялова й Сейрана Салієва. Суди проходили в закритому режимі. Адвокат Еміль Курбедінов брав участь у засіданні з СІЗО по відеозв'язку.

Як повідомляв Укрінформ, Тимур Ібрагімов, Марлен Асанов, Мемет Бєлялов, Сейран Салієв, Сервер Зекір'яєв і Ернес Аметов були заарештовані в жовтні 2017 року. ФСБ інкримінує їм участь у забороненій у РФ й анексованому Криму організації «Хізб ут-Тахрір». 5 і 6 грудня в Криму "суд" продовжив арешт до 9 лютого 2019 року обвинуваченим так званої другої бахчисарайської групи у "справі Хізб ут-Тахрір".

Читайте також: Росія мститься кримським адвокатам за захист українських громадян - Чубаров

Усього у «справі Хізб ут-Тахрір» (друга бахчисарайська група) проходять 8 осіб. У травні 2018 року силовики долучили до групи ще двох кримських татар - координатора «Кримської солідарності» Сервера Мустафаєва та активіста Едема Смаїлова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-