Адвокат блогера Рамазанова поскаржився до суду на кримських слідчих

Адвокат блогера Рамазанова поскаржився до суду на кримських слідчих

Укрінформ
Адвокат міжнародної правозахисної групи «Агора» Олексій Ладін подав скаргу в російський Сімферопольський райсуд Криму на бездіяльність слідчих Слідчого комітету Тимофія Півня та Дмитра Косякина.

Вони, на думку адвоката, затягують розгляд клопотання про закриття кримінальної справи стосовно його підзахисного Ісмаїла Рамазанова, повідомляють Крим.Реалії .

«Ми зареєстрували скаргу у суді на бездіяльність слідства, яке вже протягом 7 днів не винесло рішення за клопотанням Рамазанова про припинення кримінальної справи», - повідомив Ладін.

У скарзі адвокат вказав, що по телефону слідчий Косякін пояснив, що поїхав у відрядження, і кримінальну справу Рамазанова передано слідчому Півню, проте будь-яких письмових повідомлень про це ні Рамазанов, ні його захисник не отримували.

Читайте також: Кримінальне переслідування кримського блогера Рамазанова припинили — не знайшли доказів

«По телефону слідчий Півень пояснив Рамазанову, що для вирішення даного клопотання у нього є 10 діб, однак, на якій нормі закону він грунтується, не пояснив. Вважаю, що у даному випадку має місце бездіяльність з боку слідчого », - аргументує в скарзі позицію захисту Ладін.

На момент публікації позиції слідчих з цього приводу немає.

Раніше повідомлялося, що адвокат направив в російський Слідчий комітет по Криму клопотання про припинення кримінальної справи за статтею 282 КК Росії щодо свого підзахисного Ісмаїла Рамазанова, обвинуваченого у розпалюванні ненависті та ворожнечі через інтернет рацію Zello.

Ісмаїл Рамазанов був затриманий 23 січня 2018 року, в цей день у нього вдома в селі Новий світ пройшов обшук. Слідком Росії висунув йому обвинувачення у пропаганді екстремізму за допомогою інтернет радіо Zello.

14 липня Рамазанов вийшов з СІЗО, оскільки у даній кримінальній справі підозрюваного не можна тримати під арештом більше півроку.

2 серпня стало відомо, що кримінальну справу стосовно Рамазанова повернули на додаткове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-