Сенцов написав Геращенко, що закінчив роман - за яким будуть наступні

Сенцов написав Геращенко, що закінчив роман - за яким будуть наступні

Скрін
Укрінформ
Український політв'язень Кремля Олег Сенцов в ув'язненні не має наміру полишати творчу та громадську діяльність.

Про це він написав у листі першому заступнику Голови Верховної Ради Ірині Геращенко, який вона оприлюднила у Facebook.

"Отримала листа від Олега Сенцова. Ключові слова для українців і світу: "Я не собираюсь падать духом или, тем более, унывать - не дождутся!.. В общем, я не собираюсь прекращать ни творческую деятельность, ни общественную", - написала перший віце-спікер.

Як вона зазначила, Сенцов пише, що продовжує багато працювати, зокрема наприкінці грудня 2018 закінчив новий роман. Він чекає, що цього року вийде збірник його оповідань, роман і розпочнуться зйомки кіно чи театральна постановка за його сценарієм.

Читайте також: Єльченко розповів, як Росія намагалася "поховати" кримську резолюцію ООН

"Коли читаєш такої сили листа, написаного 30 грудня 2018, у в‘язниці, отриманого після проходження тюремної цензури тільки зараз, вкотре дивуєшся мужності Олега й налаштованості на позитив, попри всі важкі обставини", - зазначила Геращенко.

За її словами, цей лист стимулює працювати далі, не опускати рук: "Не маємо права. Українці в тюрмах РФ показують нам сильний приклад".

Як відомо, українського режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року за звинуваченням у підготовці терактів. Кольченка засудили до 10 років позбавлення волі, а Сенцова — до 20-ти.

У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політичних в'язнів Кремля. Він відмовлявся від прийому їжі 145 днів і заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.

Загалом, у Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

фото: Mediazona

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-