Адвокат домагається виключення Мамедової з російського списку екстремістів

Адвокат домагається виключення Мамедової з російського списку екстремістів

Документ
Укрінформ
Адвокат Міжнародної правозахисної групи «Агора» Олексій Ладін домагається виключення з російського списку екстремістів кримської татарки Еліни Мамедової, обвинуваченої за репости в соцмережах.

У середу, в день народження Мамедової, адвокат опублікував в Facebook копію клопотання слідчому "слідчого комітету РФ по Криму" А. Агзагову з метою припинення справи щодо підзахисної "у зв'язку з відсутністю в її діях складу злочину".

"З Днем Народження! Чекаємо припинення кримінальної справи і виключення зі списків терористів та екстремістів", - написав Ладін.

У клопотанні, зокрема, повідомляється, що в кінці 2018 року в Росії було внесено зміни до статті 282 Кримінального кодексу, «які усувають злочинність діяння особами, які вперше вчинили злочин».

Адвокат уточнює, що Мамедова, яка знаходиться в переліку терористів та екстремістів під номером 5001, "раніше до кримінальної чи адміністративної відповідальності у справах екстремістського спрямування не притягувалася".

Читайте також: Фігуранта "справи Веджіє Кашка" госпіталізували - адвокат

Як повідомляв Укрінформ, щодо мешканки Ялти Еліни Мамедової, обвинуваченої в "публічних закликах до здійснення екстремістської діяльності, обраний запобіжний захід "підписка про невиїзд".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-