На Різдвяні свята окупований Крим відвідали на третину менше українців, ніж торік

На Різдвяні свята окупований Крим відвідали на третину менше українців, ніж торік

Укрінформ
Державна прикордонна служба України фіксує зниження кількості громадян, які перетинають адміністративну межу з тимчасово окупованою територією АР Крим.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

"Державна прикордонна служба України продовжує фіксувати зниження кількості громадян, які перетинають адміністративну межу з тимчасово окупованою територією АР Крим. Так, у цьому році протягом Різдвяних свят (з 5 по 7 січня) в обох напрямках через адмінмежу прослідували на 29% громадян менше, ніж за аналогічний період минулого року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що при цьому кількість громадян, які прямували в бік півострова, знизилась на 34%.

Як поінформував кореспондента Укрінформу помічник начальника Азово-Чорноморського регіонального управління ДПСУ з питань взаємодії із засобами масової інформації Максим Сорока, через адмінмежу з тимчасово окупованою територією АР Крим прослідувало в обох напрямках трохи більше 14 тис. людей, а на півострів з материкової України прослідувало трохи більше 7 тис. осіб.

Сорока додав, що під час цьогорічних Різдвяних свят провокацій, а також дорожньо-транспортних пригод (з огляду на снігопад та засніжені дороги) на контрольних пунктах в'їзду-виїзду на адмінмежі з Кримом не було.

"На даний час всі КПВВ працюють у штатному режимі. Дороги до КПВВ нормальні. Разом з тим, просимо громадян бути уважнішими на дорогах, з огляду на погані погодні умови", - зазначив він.

Читайте також: Умовно-дострокове звільнення Балуха "суд" Криму розгляне наприкінці січня

Як повідомлялось, протягом новорічних свят з 30 грудня 2018 року по 1 січня 2019 року адмінмежу з окупованим півостровом перетнули на 25% менше громадян порівняно з попереднім роком.

На території Херсонщини на адмінмежі з окупованим Кримом знаходяться три контрольні пункти в'їзду-виїзду - "Чаплинка" і "Каланчак" (Каланчацький район) та "Чонгар" (Генічеський район).

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-