Окупанти пустили з молотка АЗС Коломойського в Криму

Окупанти пустили з молотка АЗС Коломойського в Криму

Укрінформ
В окупованому Росією Криму "влада" присвоїла 574 млн рублів (213 млн грн), незаконно продавши майно, що належить українському бізнесменові Ігорю Коломойському. Ще 100 млн рублів вони збираються отримати в січні від продажу АЗС.

Про продаж майна Коломойського у Криму повідомляє ТАСС.

Після так званої націоналізації майна Ігоря Коломойського окупаційна влада "заробила" 575 млн рублів, які вже "надійшли до Фонду захисту вкладників", від продажу більш ніж половини кримських об'єктів, що належали олігархові, йдеться в повідомленні ТАСС.

За твердженням "міністра майнових і земельних відносин Криму" Анни Анюхіної, "зароблені" таким чином 575 млн рублів - "досить хороші надходження", які нібито будуть витрачені на погашення коштів вкладникам українських банків.

За свідченням "влади", наступного року вони продовжать розпродаж майна Коломойського.

Зокрема, як зазначається, "є досить хороший попит" на АЗС у Криму, які належали йому. Аукціони з їхнього продажу вже відбулися в кінці поточного року, і в січні окупанти збираються "заробити" на них ще 100 млн рублів (39,5 млн грн).

Читайте також: ПриватБанк оскаржує рішення суду Лондона на користь Коломойського

За даними ТАСС, у 2018 році "влада" планувала продати ряд колишніх квартир Коломойського в Ялті, які оцінюються в 330 млн рублів, а також 31 автозаправку і склад ПММ на суму не менше 558 млн рублів. У 2016 році було "реалізовано" шість об'єктів на суму близько 1,5 млрд рублів, у тому числі був проданий санаторій "Форос" за 1,2 млрд рублів.

Як повідомляв Укрінформ, після окупації Криму "влада" прийняла рішення про націоналізацію цілого ряду українських підприємств, розташованих на території півострова. Зокрема, рішення "про націоналізацію" майна Ігоря Коломойського і підконтрольної йому групи "Приват" було прийнято "держрадою" Криму у вересні 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-