Ще двом українським морякам відмовили в апеляції

Ще двом українським морякам відмовили в апеляції

Укрінформ
У середу двом українським морякам Богдану Небилиці і Олегу Мельничуку відмовили у задоволенні апеляційної скарги на незаконний арешт російськими силовиками біля берегів Криму 25 листопада.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

"Суддя підконтрольного Росії Верховного суду Криму Олексій Последов відмовив у задоволенні апеляційної скарги захисту українського капітана (Богдана Небилиці — ред.)", — повідомляє "Крим.Реалії".

За даними видання, в ході розгляду російським судом скарги на свій арешт капітан українського катера "Нікополь" Богдан Небилиця нагадав про те, що Женевська конвенція про поводження з військовополоненими поширюється на нього та інших українських військових.

При цьому "суддя" запитав, чи є докази стану війни між Україною та Росією. Адвокат Богдана Небилиці Еміль Курбединов повідомив, що в справі таких доказів немає, а сам Небилиця в дебатах і останньому слові зазначив, що Женевська конвенція поширюється як на нього, так і на інших 23-х військовослужбовців, "оскільки Україна на законодавчому рівні закріпила наявність збройного конфлікту і окупації Криму".

Тим не менш "суддя" Последов після оголошення рішення про відмову у скарзі заявив, що, на його думку, Небилиця не є військовополоненим.

Крім того, за даними "Крим.Реалії" у середу підконтрольний Кремлю кримський суд відмовив у скарзі на арешт капітана українського буксира "Яни Капу" Олега Мельничука.

"Сьогодні суддя підконтрольного Росії Верховного суду Криму Тетяна Мельник відмовила у задоволенні апеляційної скарги захисту Мельничука і залишила його в московському СІЗО до 24 січня", — пише "Крим.Реалії".

Видання повідомляє, що Олег Мельничук поскаржився своєму адвокату Едему Семедляеву на те, що російські тюремники вилучили два листи, які були адресовані йому.

У ході засідання адвокат Семедляев заявив відвід складу суду", у зв'язку з тим, що ця справа непідсудна цивільного суду, проте "суддя" Мельник відмовилася розглядати цей відвід.

Читайте також: Адвокатами полонених моряків, тянувшими з апеляцією, займеться дисциплінарна комісія

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада скоїли агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українських корабля в Керченській протоці, на борту яких перебували 24 моряка. У зв'язку з агресією Росії в 10 областях України було введено воєнний стан терміном на 30 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-