Керченську протоку вдруге за тиждень закрили через погоду

Керченську протоку вдруге за тиждень закрили через погоду

Укрінформ
Прохід суден через Керченську протоку зранку 23 грудня закрили через погодні умови для всіх суден.

Про це повідомив у Facebook керівник проекту "Майдану закордонних справ" Андрій Клименко

"Керченську протоку закрили по погоді для всіх суден 16, 17, 18 і до 16 год. (по Києву) 19 грудня 2018. Пропускати судна почали близько 16 год. 19 грудня. Звичайний потік суден відновився зранку 20 грудня. З раннього ранку 23 грудня 2018 протоку знову закрили через погодні умови", - написав Клименко.

Він поінформував, що за час попереднього шторму в Керченській протоці накопичилося 9 (7 під прапорами ЄС) суден напрямком на Маріуполь / Бердянськ, причому 2 з них прибули до початку шторму і закриття протоки. Однак перші судна з тих, що накопичилися в протоці за цей час, на Маріуполь / Бердянськ почали пропускати тільки о 17-й год. (за Києвом) 21 грудня, тобто через 2 доби після того, як рух протокою було відкрито і вже пропущено десятки суден напрямком на російські порти, акцентував Клименко.

Він також повідомив, що станом на 12 год. за київським часом очікували дозволу в Керченській протоці 5 суден призначенням до Маріуполя, в тому числі 1 під прапором ЄС; у дорозі на Маріуполь, в Егейському, Мармуровому, Чорному морі - 1 судно.

Читайте також: Дипломати Чорноморського регіону закликають РФ звільнити моряків

Дозволу на прохід в Бердянськ у Керченській протоці очікують 4 судна (2 з них під прапором ЄС), в дорозі на Бердянськ в Егейському, Мармуровому, Чорному морі - 1 судно.

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня ДП «Маріупольський морський торговельний порт» заявило, що через перешкоджання з боку Росії не можуть зайти в Маріупольський порт сім суден.

«Зараз РФ намагається дестабілізувати ситуацію в регіоні шляхом тотального догляду пароплавів на каналі. На даний момент в Маріупольський порт не можуть зайти сім суден, а на причалах немає роботи», - сказав директор порту Олександр Олійник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-