РФ перекинула до окупованого Криму ще десяток винищувачів – Reuters

РФ перекинула до окупованого Криму ще десяток винищувачів – Reuters

Укрінформ
Росія направила до анексованого Криму понад десяток винищувачів Су-27 та Су-30 для посилення повітряних сил на півострові.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на очевидця.

"У суботу до Криму прибуло понад десяток винищувачів Су-27 та Су-30, які Росія використовує для посилення повітряних сил на тлі напруги у відносинах з Україною", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Reuters, очевидець бачив, як винищувачі приземлювалися на аеродромі "Бельбек".

Раніше, 30 листопада Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України повідомило, що Росія перекинула до Криму 16 літаків СУ-27 різної модифікації та 8 літаків МІГ-29.

Читайте також: Росія проводить навчання підводних човнів біля берегів Криму

Як відомо, аеродром "Бельбек" є аеродромом спільного базування, на якому з 90-х була розташована 204 бригада тактичної авіації Повітряних сил Збройних сил України, а також виконувалися цивільні рейси з перевезення пасажирів. З 2002 року "Аеропорт "Бельбек" отримав статус міжнародного.

Після анексії Криму Російською Федерацією у 2014 році аеродром "Бельбек" обслуговував виключно військово-повітряні сили РФ і цивільні рейси не здійснювались. Натомість на його базі були розташовані два авіаційні полки ВПС РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-