Мустафаєв: Психіатрична експертиза принижує мою гідність і репутацію

Мустафаєв: Психіатрична експертиза принижує мою гідність і репутацію

Укрінформ
Вміщений у психіатричну лікарню координатор громадської організації "Кримська солідарність" Сервер Мустафаєв вважає, що процедура психіатричної експертизи принижує його гідність і репутацію.

Про це йдеться у записці, яку Мустафаєв передав при зустрічі зі своїм адвокатом Сергієм Легостовим, повідомляє "Кримська солідарність".

"Після приїзду (в психлікарню — ред.) одразу почали оформляти документи, оглядати тіло на предмет саден і ушкоджень. Я всюди просив зазначати і вказувати, що мій приїзд до цієї установи є проти моєї волі, примусовий. Я вважаю цю процедуру психологічної експертизи такою, що принижує мою гідність і репутацію", — заявив політв'язень.

За словами Мустафаєва, у палаті, де він розміщений, знаходяться п'ять осіб.

"У всіх різні статті, в тому числі є і рецидивісти. Лежу на другій полиці, ніхто не ображає", — повідомив активіст.

Більше того, зазначив він, у лікарні "на мій подив, всі проявляли велику повагу і поблажливість".

"Моїм закріпленим і відповідальним лікарем призначена завідувачка відділення — Ірина Едуардівна. З нею почали розмову про те, як і чому я опинився у цих умовах ... Вона згадала, що пам'ятає деяких хлопців в аналогічних справах та статтях, зокрема, батька 13-ти дітей Сервера Зекір'яєва. У нас зав'язалася цікава, хоча й коротка, розмова про Україну, Росію і Крим", — розповів Мустафаєв.

Він висловив подяку всім, хто пам'ятає і підтримує кримських політв'язнів та їхні сім'ї.

Читайте також: МЗС засуджує чергові переслідування в Криму і закликає світ вплинути на Росію

Як повідомляв Укрінформ, вранці 13 грудня кримський юрист Ліля Гемеджі повідомила, що Мустафаєва відправляють до психіатричної клініки. Координатор "Кримської солідарності" Сервер Мустафаєв був затриманий 21 травня цього року в Криму разом з Едемом Смаїловим. Звинувачення проти них долучили до бахчисарайської "справи" Хізб ут-Тахрір ".

У грудні "суд" Сімферополя знову продовжив на два місяці арешт Мустафаєву і Смаїлову. Вони залишаться у СІЗО до 9 лютого 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-