Справа Хізб ут-Тахрір:

Справа Хізб ут-Тахрір: "суд" у Криму відхилив апеляцію на арешт Аметова

Укрінформ
Так званий Верховний суд Криму відхилив апеляцію на арешт фігуранта другої Бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір» Ернеса Аметова.

Про це повідомляє "Кримська солідарність" .

"Суд у справі Хізб ут-Тахрір" (друга бахчисарайська група). Суд не задовольнив апеляцію. Судове засідання закінчилося", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що засідання проходило в закритому режимі, на оголошенні рішення дозволили бути присутнім тільки родичам.

Як повідомляв Укрінформ, 5 і 6 грудня в анексованому Криму "суд" залишив під вартою до 9 лютого 2019 року всіх чотирьох обвинувачених з так званої другої бахчисарайської групи по "справі Хізб ут-Тахрір".

Читайте також: "Справа Хізб-ут-Тахрір": Вадима Сірука етапували з Ростовського СІЗО до Криму

Розгляд апеляції на це рішення було призначено на 19 грудня.

Всього по «справі Хізб ут-Тахрір» (друга бахчисарайська група) проходять Сервер Мустафаєв (координатор «Кримської солідарності»), Едем Смаїлов, Тимур Ібрагімов і Ернес Аметов. Кримськотатарські активісти Мустафаєв і Смаїлов були затримані російськими силовиками в Криму 21 травня 2018 року. Обвинувачення проти них долучили до Бахчисарайської "справи " Хізб ут-Тахрір ", за яким вже проходило шість кримських мусульман, затриманих в жовтні 2017 року.

Тимур Ібрагімов, Марлен Асанов, Мемет Бєлялов, Сейран Салієв, Сервер Зекірьяєв і Ернес Аметов були заарештовані в жовтні 2017 року. ФСБ інкримінує їм участь в забороненій в Росії і анексованому нею Криму організації «Хізб ут-Тахрір».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-