Кримський суд може ухвалити вирок двом

Кримський суд може ухвалити вирок двом "українським диверсантам" до кінця року

Укрінформ
Вирок фігурантам так званої "справи українських диверсантів" Володимиру Дудці й Олексію Бессарабову підконтрольний окупаційній владі суд у Криму збирається ухвалити до кінця року.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група з посиланням на родичів Дудки.

"У "Севастопольському міському суді" 18 грудня 2018 року відбулося чергове судове засідання у справі "українських диверсантів" Володимира Дудки й Олексія Бессарабова. Судове засідання проходило в закритому режимі. ... Наступне судове засідання призначено на 20 грудня 2018 року, 10:00 за місцевим часом. Планується допит ще одного свідка. За інформацією родичів Дудки, вирок хочуть ухвалити до кінця цього року", - йдеться в повідомленні.

За словами родичів Дудки, які посилаються на адвоката, в ході вчорашнього закритого судового засідання були допитані три свідки, які проходять у цій справі понятими. Також родичам відомо, що сторона захисту Дудки і Бессарабова клопотала про допит як свідків двадцяти понятих, але з'явилися в суд поки що тільки троє.

Справу розглядає колегія "суддів" під головуванням громадянина РФ, колишнього судді Задніпровського районного суду Смоленська, Ігоря Кожевнікова.

У Кримській правозахисній групі наголосили, що так звана «справа українських диверсантів» є політично мотивованим кримінальним переслідуванням. У цій справі використовуються недопустимі докази, а затримані у цій "справі" українці є політичними в'язнями.

Читайте також: "Українського диверсанта" Панова етапують до Краснодара

Як повідомлялося, Володимира Дудку, Олексія Бессарабова і Дмитра Штиблікова затримали 9 листопада 2016 року в Севастополі, їх звинуватили у підготовці диверсії організованою групою і зберіганні зброї (КК РФ: ст. 222 ч.3, ст. 222.1 ч.3, ст. 30 ч.1 - ст. 281 ч.2 п. а). 16 листопада 2017 року «Севастопольський міський суд» засудив Дмитра Штиблікова до 5 років колонії суворого режиму після того, як він уклав досудову угоду зі слідством, визнавши свою провину. Жодного з незалежних адвокатів до нього не пустили.

6 квітня 2018 року «Севастопольський міський суд» повернув «прокурору» для усунення недоліків кримінальну справу стосовно інших фігурантів - Дудки і Бессарабова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-