Путін заявляє, що у Кремлі

Путін заявляє, що у Кремлі "думають" про обмін Сенцова

Політв’язні
Укрінформ
Під час засідання російської Ради з прав людини на пропозицію режисера Олександра Сокурова повернутися до питання про долю Олега Сенцова президент РФ Володимир Путін сказав, що «про це треба думати».

Засідання РПЛ проходило 11 грудня, але його телетрансляцію перервали, а повний текст стенограми був опублікований на сайті Кремля лише у понеділок.

Сокуров, який і раніше пропонував Путіну розглянути можливість звільнення Сенцова, знову порушив це питання у делікатній формі: «Може бути, треба... нам зробити крок (з питання звільнення Сенцова, - ред.)». На що Путін відповів: «...Думати про проблеми, які Ви порушили у заключній фазі свого виступу, звичайно, потрібно. Ми думаємо про це».

Як повідомляв Укрінформ, українського режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка затримали у Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили у підготовці терактів, Кольченка засудили до 10 років позбавлення волі, а Сенцова - до 20.

У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політичних в'язнів Кремля. Він голодував 145 днів і заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.

Читайте також: Могеріні закликає Кремль звільнити Сенцова та інших політв'язнів

Загалом у Росіїта анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого у РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

12 грудня у Страсбурзі пройшла церемонія вручення правозахисної премії Європарламенту "За свободу думки" імені Андрія Сахарова, якку цьогоріч присудили Олегу Сенцову. За нього нагороду отримала його двоюрідна сестра Наталія Каплан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-