"Суд" в окупованому Криму заарештував активіста Бекірова до 11 лютого

Укрінформ
Стосовно затриманого в окупованому Криму активіста, інваліда 1-ї групи Едема Бекірова "суд" обрав запобіжний захід - утримання під вартою в СІЗО до 11 лютого.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"Суддя виніс рішення: утримання під вартою в СІЗО один місяць і тридцять днів. Арешт до 11 лютого 2019 року", - говориться в повідомленні "Крымской солидарности".

Адвокати, посилаючись на здоров'я Бекірова, просили для свого підзахисного як запобіжний захід заставу або домашній арешт, "тому що умови утримання під вартою в Сімферопольському СІЗО можуть погіршити і так слабкий стан здоров'я підсудного, або навіть призвести до летального результату".

Крім того, адвокат Ладін повідомив "суду", що на 16 грудня Бекірову призначена наступна операція.

"Суд" під головуванням І. Ф. Каминіної не врахував і звернення присутнього на засіданні сина підсудного Рузета Бекірова, що має в Криму будинок і просив "суддю" прийняти рішення про домашній арешт батька.

За словами захисників, Бекіров обвинувачується за статтями 222 ч. 1 (Незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вогнепальної зброї, його основних частин, боєприпасів) і 222.1 ч. 1 (Незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вибухових речовин або вибухових пристроїв).

Читайте також: Силовики РФ затримали кримськотатарського активіста - Чубаров

Як повідомляв Укрінформ, 12 грудня близько 8.30 на в'їзді до окупованого Криму з боку Чонгара під час проходження паспортного контролю на території, контрольованій окупантами, було затримано громадянина України, жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова (1961 року народження). Відомо, що він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. У січні 2018 року активіст переніс складну операцію на серці, в ході якої йому були встановлені 4 шунти. Крім того, Бекіров носить зйомний протез на правій нозі (нижче коліна).

Під час засідання "суду" через різке погіршення здоров'я Бекірову, який страждає на цукровий діабет, викликали "швидку". Лікарі встановили що у нього впав рівень цукру в крові, знизився артеріальний тиск. Під час затримання Бекірову не дозволили взяти рюкзак з речами і ліками, який російські силовики відправили з машиною назад до Херсонської області. Відомо, що дружина Бекірова - Гульнара Бекірова-Аледінова є членом Меджлісу кримськотатарського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-