Клімкін повідомив ОБСЄ про затримання адвоката в окупованому Криму

Клімкін повідомив ОБСЄ про затримання адвоката в окупованому Криму

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін у виступі на 25-му Міністерському засіданні ОБСЄ в Мілані поінформував про затримання в окупованому Криму кримськотатарського адвоката Еміля Курбедінова і закликав Росію припинити переслідувати українських громадян.

Про це повідомив у Twitter директор політичного департаменту МЗС Олексій Макеєв.

"Павло Клімкін у виступі на міністерському засіданні ОБСЄ: Оскільки ми говоримо про Росію, російська окупаційна влада затримала і допитала Еміля Курбедінова, кримського татарина, який захищав українських політв'язнів у Криму. Я закликаю Росію - припиніть переслідувати наших громадян", - процитував Макеєв очільника МЗС.

Читайте також: Затриманий у Криму адвокат Курбедінов захищав захоплених на Азові моряків - Полозов

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні адвоката Еміля Курбедінова у Сімферополі затримали співробітники Центру з протидії екстремізму за підозрою у 20.3 КОАП(пропаганда або публічна демонстрація нацистської атрибутики чи символіки, або атрибутики чи символіки екстремістських організацій, або інших атрибутики чи символіки, пропаганду чи публічну демонстрацію яких заборонено федеральними законами).

26 січня 2017 року співробітники Центру з протидії екстремізму вже затримували Курбедінова, інкримінуючи ту ж статтю, і проводили обшуки його офісу й житла. Тоді адвоката заарештували на 10 діб за перепост оголошення про мітинг у Сімферополі.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін бере участь у 25-му засіданні Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ в Мілані. У центрі уваги його учасників - питання російської агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-