Усі кораблі і катери прикордонників - у повній бойовій готовності

Усі кораблі і катери прикордонників - у повній бойовій готовності

Керченська криза
Укрінформ
Усі кораблі і катери Державної прикордонної служби приведені в повну бойову готовність.

Про це голова Держприкордонслужби Петро Цигикал сказав під час інтерв’ю на телеканалі "UATV", відповідаючи на запитання про те, як змінилася робота Морської охорони прикордонного відомства, повідомляє прес-служба ДПСУ

"Усі кораблі і катери Держприкордонслужби приведені в повну бойову готовність. Практично весь плавсклад знаходиться сьогодні в морі", - розповів він.

Цигикал зазначив, що з 1 грудня введено в штат управління Морської охорони. Раніше морські прикордонні загони входили в склад сухопутних регіональних управлінь.

"Щоб об’єднати зусилля, ми створили морське регіональне управління", - зазначив очільник прикордонного відомства.

Він додав, що українські прикордонники здійснюють супроводження суден в акваторії Азовського моря, попереджають рибалок і капітанів інших суден, які проходять Керченську протоку, про те, що щодо них можуть бути застосовані певні режимні заходи з боку Російської Федерації.

Читайте також: У Керченській протоці застрягли близько 170 суден, які очікують на прохід

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли й захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряки.

26 листопада 2018 року Верховна Рада України ухвалила закон "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у десяти областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-