Фігурантам

Фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір" продовжили арешт і хочуть вивезти до РФ

Укрінформ
Під час судового засідання у так званій справі сімферопольської групи Хізб ут-Тахрір п'ятьом кримським мусульманам продовжили термін перебування в СІЗО до 27 лютого 2019 і прийняли рішення етапувати їх з окупованого РФ Криму до російського Ростова-на-Дону.

Про це повідомляє група "Кримська солідарність".

"Суд продовжив утримання під вартою сімферопольської групи до 27 лютого 2019 року. Наступне судове засідання призначили на 14 грудня 2018 року о 10:00... За підсумком цього засідання було прийнято рішення про етапування сімферопольської групи в СІЗО м. Ростов-на-Дону", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, судове засідання проходило в Ростові-на-Дону, а підсудні брали в ньому участь за допомогою відеозв'язку з СІЗО 1 м. Сімферополь.

Повідомляють також, що адвокати подали клопотання про повернення справи прокуророві і припинення кримінальної справи у зв'язку з неясністю обвинувального висновку. Суд відхилив клопотання. Один з підсудних - Еміль Джемаденов заявив, що їх судять лише за їхню думку і погляди.

Читайте також: Ростовський суд продовжив арешт фігурантам “справи Хізб-ут-Тахрір”

12 жовтня 2016 року у Криму було проведено обшуки у п'яти мусульманських сім'ях. В результаті обшуків затримали п'ять кримських татар. Рустема Ісмаїлова, Айдера Саледінова, Еміля Джемаденова, Узеїра Абдуллаєва і Теймура Абдуллаєва звинуватили в участі в забороненій у Росії і анексованому нею Криму організації "Хізб ут-Тахрир".

Захисники заарештованих і засуджених у "справі Хізб ут-Тахрір" кримчан вважають їхнє переслідування мотивованим за релігійною ознакою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-