Денісова вимагає від Москалькової повідомити, де перебувають українські моряки

Денісова вимагає від Москалькової повідомити, де перебувають українські моряки

Документ
Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова вимагає від російської колеги Тетяни Москалькової перевірити інформацію про місце перебування полонених українських моряків.

Про це йдеться у листі Денісової до російського омбудсмена, оприлюдненому у Facebook.

"У зв’язку з суперечливими повідомленнями щодо місця перебування українських військовополонених, звернулася до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою терміново перевірити цю інформацію та поінформувати мене в найкоротші терміни", — наголосила український омбудсмен.

У своєму листі Денісова вказала на суперечливість інформації щодо місця перебування українців. Зокрема, йдеться про можливе переведення моряків з анексованого Криму до слідчого ізолятора "Лефортово" у Москві.

Як раніше повідомляв Укрінформ із посиланням на заступника Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, українські моряки знаходяться у СІЗО Сімферополя.

Ще раніше 29 листопада кримськотатарський активіст Наріман Джелял з посиланням на адвокатів захоплених у Чорному морі і заарештованих у Сімферополі українських військових заявив, що моряків вивозять з Криму, імовірно, до столиці Росії Москви. Цю інформацію підтвердили адвокати Джеміль Темішев, Еміне Авамілєва і Айдер Азаматов.

У свою чергу, постійний представник Президента України в АРК Борис Бабін повідомив, що українських військовополонених (всіх або частину) можуть перевезти з окупованого Криму до Москви.

Офіційних підтверджень цієї інформації з боку російської влади наразі немає.

Читайте також: Російський полон: Денісова пропонує оплатити з бюджету адвокатів для моряків

Раніше Київський районний суд Сімферополя заарештував 21 українського моряка до 25 січня 2019 року. Ще трьох моряків, які знаходяться у керченській лікарні, заарештував Керченський міський суд. Вони також перебуватимуть під арештом до 25 січня 2019 року. Українським морякам загрожує до 6 років позбавлення волі.

Прокуратура АРК визнала захоплених ФСБ Росії українських моряків військовополоненими.

25 листопада прикордонні кораблі Росії здійснили відверто агресивні дії проти українських кораблів у Керченській протоці.

26 листопада Верховна Рада України ввела воєнний стан у 10 областях після обстрілу російськими військовими українських кораблів у Керченській протоці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-