Бабін розповів, як можна витягти українських моряків із полону РФ

Бабін розповів, як можна витягти українських моряків із полону РФ

Укрінформ
Україні необхідно міркувати про обмін наших військовополонених.

Про це під час телефонного включення у ході проведення круглого столу в Укрінформі  заявив  постійний представник Президента в Криму Борис Бабін.

“Є конфлікт, є захоплення військовослужбовців, є військовополонені. Що ми маємо робити з нашими військовополоненими? Як і з іншими військовополоненими: в першу чергу, вимагати забезпечення мінімального набору прав, які їм гарантує міжнародний правопорядок, а друге — як і з іншими військовополоненими: міркувати про їх обмін. Як ми маємо міркувати про їх обмін? Декількома шляхами. Перший — посилення тиску на нашого супротивника, друге — наявність обмінного фонду. Тобто, перше — примусити до бажання обміну, друге — здійснити сам обмін, тобто знайти того, кого ми будемо міняти на наших військовополонених”, - сказав Бабін.

Він наголосив, що у цій ситуації також потрібно пам'ятати про родини полонених і механізми підтримки цих родин.

Читайте також: Трьох поранених українських моряків перевели з лікарні до СІЗО в Сімферополі

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь через Керченську протоку. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі  та 24 моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-