Напад на судна України: СБУ розповіла про роботу зі встановлення військових РФ

Напад на судна України: СБУ розповіла про роботу зі встановлення військових РФ

Укрінформ
Служба безпеки України працює над становленням імен всіх російських військових, причетних до нападу на українські судна у ніч на 25 листопада в Керченській протоці.

Про це заявив заступник голови СБУ Олег Фролов під час брифінгу у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«СБУ вживає вичерпних заходів для встановлення всіх прикордонників ФСБ, російських військових з морських та повітряних сил Міноборони РФ, причетних до нападу на українських моряків. Нами вже встановлено прізвища багатьох з них. Наразі триває перевірка інформації отриманої нашими співробітниками з різних джерел», - уточнив Фролов.

За його словами, їхнім діям у межах досудового слідства буде також надана відповідна правова кваліфікація.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти трьох українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Після цього спецназівці РФ захопили раніше обстріляні українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", рейдовий буксир "Яни Капу". На них перебувало 24 моряки.

Росія оголосила про намір судити затриманих українських моряків за нібито незаконний перетин державного кордону.

Читайте також: СБУ має нові докази агресії РФ проти трьох українських кораблів

Слідчі СБУ вже оголосили про підозру восьми представникам Прикордонної служби ФСБ та Збройних сил Російської Федерації, які віддавали та виконували злочинні накази щодо нападу на українських моряків. Серед них - контр-адмірал та віце-адмірал прикордонного управління ФСБ.

За даними СБУ, про підозру повідомлено контр-адміралу Станкевичу - начальнику прикордонного управління ФСБ РК та м. Севастополь за ч. 2 ст. 437 КК України, віце-адміралу Медведєву - заступнику керівника Прикордонної служби ФСБ РФ - керівнику департаменту берегової охорони за ч. 2 ст. 437 КК України, капітану 1 рангу Ромашкіну - начальнику служби пункту управління ФСБ РФ по РК та м. Севастополь, до складу якого входять ПСКР «Ізумруд» та ПСКР «Дон» за ч. 2 ст. 437 КК України, капітану 1 рангу Шеіну - заступнику начальника управління-начальнику відділу БО ПУ ФСБ РФ по РК за ч. 2 ст. 437 КК України, капітану 2 рангу Шатохіну - начальнику служби у м. Керч пункту управління ФСБ РФ по РК за ч. 2 ст. 437 КК України, капітану 2 рангу Саляєву - командиру прикордонного сторожового корабля ПСКР «Дон» за ч. 2 ст. 437 КК України, капітану 3 рангу Шипіцину - командиру сторожового корабля «Ізумруд» ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 та ч. 2 ст. 437 КК України та капітану 3 рангу Щербакову - командиру малого протичовнового корабля «Суздалець» ч. 2 ст. 437 КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-