Кримський

Кримський "суд" відмовився відпускати Дегірменджі під домашній арешт

Укрінформ
У середу підконтрольний Росії суд відхилив апеляцію адвоката Едема Семедляєва про зміну запобіжного заходу його підзахисному Бекіру Дегірменджі, який страждає на бронхіальну астму.

Про це адвокат Семедляев повідомив у відео, опублікованому в Facebook правозахисною організацією "Кримська солідарність".

"Сьогодні з третьої спроби Верховний суд Криму розглянув мою апеляційну скаргу щодо продовження запобіжного заходу Бекіру Дегірменджі. Рішення було передбачуваним: йому залишили запобіжний захід - утримання у слідчому ізоляторі. Він там перебуватиме до 7 грудня", - повідомив Семедляєв.

Адвокат додав, що здоров'я Дегірменджі погіршало.

"У зв'язку з похолоданням він знову починає задихатися, йому дуже важко ходити", - уточнив він.

Семедляєв нагадав, що з січня 2018 року по теперішній час його підзахисний перебуваєа у медсанчастині слідчого ізолятора. 

Минулого тижня, повідомив він, Дегірменджі вручили обвинувальний висновок, в якому "прокуратура" повідомила йому, що всі матеріали направлені до Київського "районного суду" м. Сімферополя "і ми припускаємо, що найближчим часом буде призначено засідання по суті даної справи".

Читайте також: Справа 26 лютого: Меджліс збирається дійти до Євросуду

Як повідомляв Укрінформ, 23 листопада 2017 року у Сімферополі російські силовики затримали Казіма Аметова, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Бекіра Дегерменджі нібито за здирство грошей у громадянина Туреччини, який протягом тривалого часу не повертав борг ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Силовики намагалися затримати і саму 83-річну жінку, проте їй стало погано, і вона померла у машині швидкої допомоги. Окупаційна влада відмовилася розслідувати причини смерті Кашка.

На прохання родичів загиблою адвокат Микола Полозов почав власне розслідування причин смерті жінки Веджіє Кашка. 

У жовтні один з фігурантів справи Асан Чапух був відпущений із СІЗО після зміни йому запобіжного заходу на домашній арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-