"Суд" у Сімферополі заарештував ще одного українського моряка

Укрінформ
Підконтрольний Росії "суд" у Сімферополі заарештував на два місяці старшого матроса українського рейдового буксира "Яни Капу" Володимира Терещенка.

Про це повідомив журналіст Антон Наумлюк.

"Київський районний суд Сімферополя на два місяці заарештував старшого матроса буксира "Яни Капу" Володимира Терещенка. У нього, так само як у Володимира Варемеза, були адвокати за призначенням", - написав він.

Раніше "суд" у Сімферополі заарештував на два місяці українських моряків Віктора Беспальченка, Сергія Цибізова, Андрія Оприська, Віктора Варемеза і Юрія Будзила.

Читайте також: Командир захопленого буксира "Яни Капу" вини не визнає - адвокат

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти трьох українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецназівці РФ захопили раніше обстріляні українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", рейдовий буксир "Яни Капу". На них перебувало 24 моряки. Повідомлялося також про шістьох поранених, проте перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко 27 листопада повідомила, що, за уточненими даними, поранено чотирьох затриманих, один з них у тяжкому стані.

Росія оголосила про намір судити затриманих українських моряків за нібито незаконний перетин державного кордону.

"Суд" над 12 українцями відбудеться в окупованому Сімферополі 27 листопада, другу групу моряків судитимуть завтра, а поранених — пізніше в Керчі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-