Окупанти арештували старшого матроса буксира

Окупанти арештували старшого матроса буксира "Яни Капу"

Укрінформ
Підконтрольний Росії суд в окупованому Сімферополі обрав запобіжний захід ще для одного затриманого українського моряка - Віктора Беспальченка.

Про це повідомляє журналіст Антон Наумлюк.

"На два місяці заарештовано старшого матроса буксира "Яни Капу" Віктора Беспальченка", - написав він.

Журналіст додав в одно зі своїх попередніх повідомлень про арешт Сергія Цибізова інформацію про те, на якій підставі затриманим морякам пред'являється ч. 3 ст. 322 КК РФ (незаконний перетин кордону групою осіб за попередньою змовою) замість "легшої" - ч. 1 ст. 322 (незаконний перетин кордону).

"Адвокат Оксана Железняк, яка представляла інтереси Сергія Цибізова, розповіла, що звинувачення йому було представлено по частині 3 статті 322 КК РФ - "незаконний перетин кордону". Раніше повідомлялося, що буде легша частина 1, але для того, щоб вимагати арешту, звинувачення було перекваліфіковано на третю частину - злочин групою осіб за попередньою змовою, яка передбачає відповідальність до шести років позбавлення волі", - написав Наумлюк.

Як повідомила Железняк, зі слів Цибізова, його не катували, проте "тиснули психологічно для дачі необхідних свідчень". Провину він не визнав, заявив, що виконував накази вищого начальства.

За інформацією Наумлюка, всього в матеріалах слідства у справі українських моряків фігурує 24 людини.

На даний момент так званий суд обрав арешт на два місяці чотирьом затриманим українським морякам.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти трьох українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецназівці РФ захопили раніше обстріляні українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", рейдовий буксир "Яни Капу". На них, за даними українських ВМС, перебували 23 моряка, шестеро були поранені.

Читайте також: Окупанти арештували на два місяці старшого матроса "Нікополя"

Росія оголосила про намір судити затриманих українських моряків за нібито незаконний перетин державного кордону.

За даними адвоката Едема Семедляєва, українців розділили на три групи: суд над однією відбудеться в окупованому Сімферополі сьогодні, 27 листопада, другу судитимуть завтра, а поранених - пізніше в Керчі.

Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів в 10 областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-