Бабін закликав кримчан ставати на військовий облік на материковій Україні

Бабін закликав кримчан ставати на військовий облік на материковій Україні

Укрінформ
Зареєстровані в Криму українські військовозобов'язані громадяни, які не є внутрішньо переміщеними особами, мають конституційний обов'язок захисту України і можуть стати на військовий облік у будь-якому військкоматі на материковій Україні.

Про це заявив Постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін на своїй сторінці у Facebook.

"До уваги громадян України, що зареєстровані в Криму, не є ВПО та є військовозобов'язаними! Ви маєте конституційні обов'язки в сфері захисту України так само, як й інші громадяни. Зокрема стати на військовий облік можна наразі в будь-якому військкоматі підконтрольної території України", - написав Бабін.

Він зауважив, що ставати при цьому на облік як внутрішньо переміщена особа не потрібно. "Це серед іншого офіційна позиція Генштабу ЗСУ МО яка повністю грунтується на чинному законодавстві", - додав він.

Бабін також закликав про будь-яки факти корупції, ухилення від постановки кримчан на військовий облік або неналежного поводження з боку військкоматів негайно повідомляти уповноваженим органам та на гарячу лінію Представництва.

Внутрішньо переміщені з Криму особи, за його словами, як і раніше зобов'язані ставати на військовий облік за місцем фактичного проживання визначеного в довідці ВПО.

26 листопада під головуванням Постійного Представника Президента України в АРК Бориса Бабіна відбулась нарада з питань сприяння веденню належного обліку військовими комісаріатами на підконтрольній території України призовників і військовозобов’язаних з числа ВПО та громадян України, що проживають у тимчасово окупованому Криму.

Як повідомлялося, раніше у Міжнародний кримінальний було подано інформаційне повідомлення про факти примусу жителів Криму до служби у збройних силах РФ, що є військовим злочином.

Читайте також: У Бабіна перевіряють інформацію про місце й умови перебування українських моряків

ГО "Кримська правозахисна група" повідомляла, що було вивчено 165 нормативно-правових актів, що підтверджують факти проведення призову кримчан на службу в російській армії.

Тоді Постійний Представник Президента України в АРК Борис Бабін радив кримчанам призовного віку ставати на військовий облік на материковій території України, щоб уникнути призову в російську армію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-