Україна звернулася до УВКПЛ ООН через приїзд на форум до Женеви

Україна звернулася до УВКПЛ ООН через приїзд на форум до Женеви "депутата" від Криму

Укрінформ
Постійне представництво України при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві провело зустріч із керівництвом Управління Верховного комісара ООН з прав людини, де заявило про неприпустимість участі представника анексованого Росією Криму у форумі з прав людини. 

Про це повідомила у Facebook перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

"Українським Постпредставництвом при ООН в Женеві проведено зустріч з керівництвом Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ), в ході якої було деталізовано та посилено відповідні сигнали, викладені у вербальній ноті Постпредставництва щодо неприпустимості участі Р.Бальбека у Форумі ООН з питань прав людини, демократії та верховенства права, зі змістом котрої вже особисто ознайомлена Верховний комісар М.Бачелет", - зазначила вона.

За словами Джапарової, "отримано запевнення від УВКПЛ у розумінні стурбованості української сторони та повідомлено про опрацювання відповідної реакції на звернення Постпредставництва, про що українську сторону буде офіційно поінформовано".

Запланована також зустріч найближчим часом з генеральним секретарем Міжпарламентського союзу Мартіном Чунгонгом, додала Джапарова. 

Як повідомлялося, обраний депутатом Держдуми Росії на незаконних виборах в анексованому Криму Руслан Бальбек, заявив, що взяв участь в одному із заходів ООН, присвяченому питанням прав людини, демократії та верховенства права.

Читайте також: В ООН обурені російською "націоналізацією" в Криму

Раніше Джапарова повідомила, що Бальбек дійсно був на заході серед членів російської делегації, але при цьому не виступав, і його ніхто не представляв.

У документах форуму ім’я Руслана Бальбека не значиться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-