У Криму прооперували засудженого за

У Криму прооперували засудженого за "сепаратизм" журналіста Семену

Укрінформ
У Криму прооперований український журналіст Микола Семена, діяльність якого рішенням "суду" окупаційної влади засуджена і поставлена під заборону за "заклики до сепаратизму".

Про це повідомляє журналіст Антон Наумлюк.

"Журналіста Миколи Семену, засудженого на два з половиною роки позбавлення волі умовно... за звинуваченням у публічних закликах до сепаратизму, прооперували в 7-й міській лікарні Сімферополя. Протягом тригодинної операції йому видалили жовчний міхур і камені з жовчовивідних шляхів", - повідомив Наумлюк.

За його словами, Семену госпіталізували 12 листопада, 13-го провели операцію і виписали тільки 21-го. "Тепер йому належить реабілітація та сувора дієта", - уточнив Наумлюк.

Як зазначив адвокат Еміль Курбединов, захист Семени разом з правозахисними і громадськими організаціями неодноразово заявляли про необхідність і бажання українця лікуватися на території материкової України, "проте в цьому йому було відмовлено".

"Як відомо з природи цієї хвороби, вона виникає у людей через неправильне харчування і стреси. Тепер, життя відомого журналіста обтяжене не тільки хворобами хребта і серця, але й важкою хворобою травної системи – холициститом. Цілком зрозуміло, що це результат майже трирічного незаконного судового переслідування журналіста", - зазначає Курбединов.

Читайте також: МФЖ продовжить кампанії в підтримку Сущенко та Семени

У Національній спілці журналістів України заявили, що суттєве погіршення здоров'я українського журналіста в Криму - результат репресивних дій російської влади по відношенню до Семена.

"Ми й далі наполягаємо на негайному наданні дозволу на виїзд Миколи Семени з Криму в Київ для лікування - як хвороб хребта і серця, так і для післяопераційної реабілітації (після видалення жовчного міхура). Саме тривале переслідування російською владою авторитетного журналіста, засудження за професію, стреси і обмеження в спілкуванні і пересуванні - причини нинішнього погіршення стану здоров'я Миколи Семени", - заявив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Автора "Радіо Свобода" і "Крим.Реалії", кримського журналіста Миколи Семену російські власті звинуватили в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. У вересні 2017 року окупаційний "суд" у Сімферополі призначив йому покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю на три роки. У грудні того ж року "Верховний суд" Криму частково пом'якшив вирок Семені в частині додаткового покарання, скоротивши термін заборони публічної діяльності до двох років. 24 вересня Європейський суд з прав людини зареєстрував скаргу кримського журналіста Миколи Семени і його захисника Олександра Попкова на цей вирок.

Всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-