У Петербурзі затримали пікетувальника з плакатом на підтримку кримських татар

У Петербурзі затримали пікетувальника з плакатом на підтримку кримських татар

Укрінформ
У Санкт-Петербурзі поліція затримала активіста, який вийшов на одиночний пікет на підтримку кримських татар.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Євген Тарасов стояв на перетині Невського проспекту і Садової вулиці, тримаючи в руках плакат з написом про те, що татари зазнають утисків "у Криму за національною ознакою". Очевидці затримання запитали у поліцейських, куди вони доставлять Тарасова, але ті не відповіли на запитання. За їх словами, активіста затримали за відмову показати паспорт", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Москві проходять одиночні пікети на підтримку кримських татар

Тарасов - учасник безстрокової акції на підтримку кримських татар під назвою "Стратегія-18". Автори назви обрали цю цифру через те, що сталінська депортація кримських татар почалася 18 травня 1944 року. "Стратегія-18" щомісячно проходить у центрі Петербурга з 18 листопада 2016 року.

Пізніше стало відомо, що поліція доставила в одне з відділень міста ще одного учасника безстрокової акції - Дмитра Дорохіна. Причина його затримання невідома.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в Москві біля Третьяковської галереї у Лаврушинському провулку почалася серія одиночних тематичних пікетів проти переслідування кримських татар. У руках учасники серії одиночних пікетів тримають плакати "проти депортації кримських татар у російські в'язниці". Йдеться, зокрема, про засуджених у справі забороненої у Росії терористичної організації "Хізб ут-Тахрір", члени якої, на думку слідства, вели терористичну діяльність у Криму і готувалися до насильницького захоплення влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-