"Свідку Єгови" в Криму висунули звинувачення в екстремізмі

Укрінформ
Затриманому в п'ятницю після обшуку керівнику місцевої регіональної групи "Свідки Єгови" Сергію Філатову пред'явили підозру в організації екстремістського угруповання.

Про це в Facebook повідомив журналіст Антон Наумлюк.

"Філатову пред'явлено підозри за ознаками частини 1 статті 282.2 КК РФ (організація екстремістського співтовариства), інші будуть допитані як свідки в його справі", - заявив Наумлюк.

За його словами, факти обшуків у "Свідків Єгови" в Джанкої підтвердилися "принаймні в п'яти випадках".

А всього, згідно з повідомленнями телеканалу "Вести-Крым", які посилалися на представників ФСБ, обшуки в цій справі проходили за 30 адресами.

В операції силовиків, окрім ФСБ, брали участь співробітники так званого Центру з протидії екстремізму. Інформації про затриманих немає.

Читайте також: ФСБ у Криму прийшла з обшуками до "Свідків Єгови", є затримані - ЗМІ

Філатов разом з двома членами сім'ї і ще кілька осіб в п'ятницю були викликані повісткою на допит у Сімферополь.

Як повідомляв Укрінформ, в окупованому Криму відбулися масові обшуки в будинках місцевої регіональної групи "Свідків" - "Сиваш", яка була зареєстрована в 2015 році і ліквідована в 2017-му у зв'язку із забороною "Свідків Єгови" в Росії" і визнанням організації екстремістською. Всього з квітня минулого року кримінального переслідування в Росії зазнали 39 прибічників цієї релігійної організації. У серпні 2018 року правозахисний центр "Меморіал" визнав політв'язнями 29 прибічників "Свідків Єгови", вимагаючи їх звільнити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-