Перевезення тіл померлих через адмінкордон з Кримом ще не врегулювали - Бабін

Перевезення тіл померлих через адмінкордон з Кримом ще не врегулювали - Бабін

Укрінформ
Перевезення тіл і праху померлих людей через адміністративний кордон з окупованим Кримом досі не врегульовано, і ця проблема потребує втручання громадських організацій.

Про це у четвер на прес-конференції в Києві заявив представник Президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не врегульованою проблемою залишається перевезення з Криму і в Крим трун з тілами й урн з прахом померлих. Ми проводили наради на цю тему, вийшли на алгоритм її вирішення у рамках чинного законодавства, і він не зовсім простий, як і сама проблема, пов'язана з трагедією - смертю людини", - сказав Бабін.

За його словами, Прикордонслужба у вирішенні цієї проблеми займає "дуже суперечливу позицію, тому поки що цей механізм не запрацював".

Читайте також: Брезентовий ангар без тепла та жахливі дороги - активісти про стан "кримських" КПВВ

Представник глави держави в АРК розповів, що щороку через КПВВ на адмінкордоні з окупованим Кримом нелегально перевозять сотні трун з тілами померлих.

"Не завадила б допомога громадських організацій з цього питання, тому що щороку сотні трун перетинають кордон і жодна - легально. Це проблема", - заявив Бабін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-