У ЄС спростували російський фейк про “представництво” окупованого Криму у Брюсселі

У ЄС спростували російський фейк про “представництво” окупованого Криму у Брюсселі

Укрінформ
Інформація щодо готовності Євросоюзу та Бельгії бачити у Брюсселі представництво окупованого Криму, яку вчора поширила російська газета «Ізвєстія», є спробою видати бажане за дійсне.

Такий висновок виходить з реакції на запит щодо відповідності такої інформації, яку кореспондент Укрінформу отримав після звернення в Європейську службу зовнішніх дій.

«Європейський Союз повністю підтримує незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Позиція ЄС є дуже чіткою: ми не визнаємо і не визнаватимемо так зване самопроголошене представництво незаконно анексованого Криму і не маємо бажання співпрацювати будь-яким чином з такого роду утвореннями», - йдеться у заяві речника ЄС, яку кореспондент Укрінформу отримав у відповідь на письмовий запит.

Читайте також: Росіяни показали у Парижі фейкове кіно про окупований Донбас

У телефонній розмові кореспондента Укрінформу з представниками МЗС Бельгії з’ясувалося, що бельгійська сторона також не має жодного наміру працювати з гіпотетичним представництвом окупованого Криму у Брюсселі. Депутат Бельгійського парламенту, який згадується у публікації, дійсно існує, але він є яскравим представником ультраправої партії, яка посідає у парламенті країни маргінальні позиції та не користується політичним впливом.

Таким чином, наміри щодо відкриття в Брюсселі так званого «представництва» окупованого Криму, які були оприлюднені у російському провладному виданні, можна розцінювати не більше ніж інформаційну провокацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-