Суд у Москві арештував гроші та нерухомість

Суд у Москві арештував гроші та нерухомість "віце-прем'єра" Криму - ЗМІ

Укрінформ
Московський суд арештував грошові кошти на суму понад 14 мільйонів рублів і нерухомість "віце-прем'єра" Криму Нахлупіна, обвинуваченого в отриманні хабара у розмірі п'яти иільйонів рублів.

Про це повідомляє ТАСС.

"Суд у Москві наклав забезпечувальний арешт більше ніж на 14 млн рублів і нерухомість, що належать віце-прем'єру Криму Віталію Нахлупіну, який обвинувачується в отриманні хабарів в особливо великому розмірі, та його дружині", - повідомляє ТАСС з посиланням на джерело в слідчих органах.

Крім того, за даними ТАСС, колишній "перший заступник голови комітету конкурентної політики" в "уряді" Криму Ярослав Сливка має намір укласти угоду зі слідством у рамках кримінальної справи про отримання хабаря чиновниками республіки.

"Сливка має намір укласти угоду зі слідством і надати свідчення на інших фігурантів у справі. Наразі слідчі органи обговорюють з ним всі умови угоди", - сказав співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, 17 жовтня 2018 року співробітники правоохоронних органів РФ затримали в Москві "заступника голови Ради міністрів" окупованого Криму Віталія Нахлупіна. Слідчий комітет обвинуватив його у скоєнні злочину за частиною 6 статті 290 КК РФ ("Отримання хабаря в особливо великому розмірі").

Басманний суд Москви заарештував Нахлупіна до 17 грудня. У цій справі заарештовані ще двоє представників окупаційної влади - колишній "заступник голови мінтрансу" Криму Валентин Дукорський і колишній "заступник голови комітету конкурентної політики" Криму Ярослав Сливка.

Читайте також: Московський суд визнав законним арешт "віце-прем'єра" Криму

З 16 листопада 2010 року до 16 лютого 2011 року Нахлупін був головою Постійної комісії Верховної Ради Автономної Республіки Крим з економічної, бюджетно-фінансової і податкової політики. З 16 лютого 2011 року - голова Постійної комісії з бюджетної, економічної та інвестиційної політики.

При окупаційній владі з вересня 2014 року він став обіймати в Криму посаду "голови комітету держради з економічної, бюджетно-фінансової і податкової політики".

Після арешту чиновника в Москві прокуратура Автономної Республіки Крим вимагала його екстрадиції, заявляючи, що в ході розслідування кримінальної справи були отримані незаперечні докази того, що Нахлупін надав допомогу і сприяв окупації Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-