Геращенко каже, що у Раді до Джемілєва далеко всім “оптимістам та реалістам”

Геращенко каже, що у Раді до Джемілєва далеко всім “оптимістам та реалістам”

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко привітала лідера кримськотатарського народу, народного депутата Мустафу Джемілєва з днем народження.

Привітання вона оприлюднила на своїй сторінці у Facebook.

“Для мене єдиний беззастережний авторитет в українському парламенті. Людина- символ. Людина - принцип. Він задав таку високу планку, до якої тягтися і тягтися оптимістам, реалістам, провладним, опозиціонерам, президії, трибунам, всім фракціям”, - зазначила Геращенко.

Вона пишається тим, що перебуває із Джемілєвим у в одній команді — у складі Блоку Петра Порошенка. “Вчитися мудрості, силі, вірі в свій народ і в свою країну. Я щаслива боротися разом - за повернення Криму. Сьогодні Мустафі Джемілєву 75. Незламний. Многая літа, дорогий Мустафа-ага! Найшвидшого повернення в рідний Крим і Криму в Україну”, - підкреслила віце-спікер.

Читайте також: Президент привітав Мустафу Джемілєва із 75-річчям

Мустафа Джемілєв - один із провідників кримськотатарського національного руху, правозахисник, учасник дисидентського руху, політв'язень, народний депутат України III-VIII скликань, Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу.

Радянською владою Джемілєв був виключений з ВНЗ за свої політичні погляди і сім разів судимий. Загалом він провів у місцях позбавлення волі 15 років.

Кавалер ордена князя Ярослава Мудрого IV та V ступенів, ордена «За інтелектуальну відвагу» та ордена Турецької Республіки, лауреат почесних грамот Верховної Ради України та Кабінету міністрів України, лауреат премії імені Фрітьйофа Нансена управління Верховного комісара ООН у справах біженців, імені Пилипа Орлика «За демократизацію українського суспільства», «Світло справедливості» та «Солідарності», володар «Хреста Солідарності Боротьби».

На його честь названо кілька вулиць у різних містах Туреччини, він почесний доктор права Сельджуцького університету та Вищого технологічного інституту, почесний доктор у галузі міжнародних відносин Чанаккаленського університету імені Вісімнадцятого березня, почесний громадянин турецьких міст Кастамону та Кириккале.

фото: FB

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-