У Москві суд відмовився розсекретити укази про помилування Чийгоза і Умерова - адвокат

У Москві суд відмовився розсекретити укази про помилування Чийгоза і Умерова - адвокат

Укрінформ
Московський міський суд розглянув скарги Ахтема Чийгоза і Ільмі Умерова на незаконну відмову в ухваленні їх позовів до Адміністрації Президента РФ і відмовив у їх задоволенні.

Про це адвокат Микола Полозов написав в Facebook.

"Касаційна інстанція Московського міського суду розглянула скарги Ахтема Чийгоза (Ахтем Чийгоз) і Ільмі Умерова (Ільмі Умеров) на незаконну відмову в ухваленні їх позовів до Адміністрації Президента РФ і відмовила в їх задоволенні.

Судові акти були винесені ще 30 жовтня, але поштове сповіщення з двома визначеннями, написаними під копірку прийшло тільки напередодні", - написав адвокат.

Він зазначив, що фактична підстава відмови в задоволенні обох скарг все те ж: "Президент Росії через положення статті 91 Конституції РФ володіє недоторканністю, статтею 10 встановлені, що державну владу здійснюють як президент, так і суди, а статтею 11 встановлюється розділення влади".

"За логікою московських суддів, звернення до суду з позовом до адміністрації президента є порушенням принципу розділення влади, втручанням в конституційно-правову та іншу діяльність президента. І що найбільш вражаюче, ореолом недоторканності президента наділяються і його безпосередньо підлеглі чиновники", - підкреслив Полозов.

Він також повідомив, що в неділю прилетить до Києва і обов'язково зустрінеться зі своїми довірителями і обговорить подальші дії.

Читайте також: Балуха у колонії після візиту адвокатів збирається відвідати дружина

"У рамках російської юрисдикції у нас ще залишається право звернення до Верховного і Конституційного судів. Крім того, поки рішення Європейського суду з прав людини ще частково виконуються на території Росії, реалізовуватимемо і цей механізм захисту", - нагадав адвокат.

Як повідомлялося, влітку 2017 року під час зустрічі президентів Туреччини і РФ була досягнута домовленість про передачу влади Туреччини громадян України Ахтема Чийгоза і Ільмі Умерова, що переслідуються Кремлем за проукраїнські погляди і вислови про те, що Крим - це Україна. За процедурою процес звільнення Чийгоза і Умерова прохлдив на підставі указу Путіна про помилування, які були засекречені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-