Росіяни в Мінську пропонували обміняти Донбас на Крим - Безсмертний

Росіяни в Мінську пропонували обміняти Донбас на Крим - Безсмертний

Укрінформ
Російські офіційні представники у Тристоронній контактній групі у Мінську неодноразово пропонували українській стороні відмовитися від Криму заради Донбасу.

Про це розповів політик та дипломат Роман Безсмертний, повідомляє його прес-служба.

“Такі розмови справді велися під час роботи Тристоронньої контактної групи. Особливо, коли учасники виходили відпочити, ця тема звучала постійно. Зазвичай російська сторона доповнювала це словами «Вы же понимаете, что вопрос Крыма уже не будет рассматриваться». І це постійно та нав’язливо повторювалося. Зрозуміло, що представники української сторони зі старту відкидали цю річ. І це абсолютно правильна позиція, бо територією ніхто не торгує, тим більше в нинішній ситуації, тим більше представники України”, - сказав він.

За словами Безсмертного, з російського боку “нічого тут нового і несподіваного немає”, “важливо, що українська сторона реагує правильно”. Бо “у тактиці особливо радянських спецслужб в абсолютно безневинній розмові людині нав’язується певна дискусія, записується, потім компонується інформація, в результаті людина ловиться на серйозний гачок”.

Читайте також: “Кримські” санкції скасують, коли Росія поверне Україні півострів - США в ОБСЄ

“Треба розуміти, що з російського боку ми маємо справу з дуже добре підготовленими в диверсійно, інформаційно та оперативному плані людьми, які пройшли і нинішню, і радянську розвідувальну, КДБшну школу. Тому тут треба бути вдвічі уважним і обережним при проведенні таких розмов”, - зауважив політик.

Відповідаючи на запитання, чи варто створювати окремі переговорні майданчики щодо Криму та Донбасу, Безсмертний категорично заперечив проти цього.

“Я від самого початку у Мінську наполягав на тому, що коли ми говоримо слово “Донбас”, то повинні говорити і “Крим”. Було видно, як скаженіють від цього представники Росії. Тому в жодному разі не можна розділяти ці тепер, на жаль, уже три речі - Донбас, Крим та Азов”, - наголосив він.

При цьому Безсмертний зазначив, що треба шукати інші формати вирішення проблеми, бо “Мінськ підвисає як переговорний майданчик”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-