Турбіни Siemens знову спричинили аварію на ТЕС в окупованому Криму

Турбіни Siemens знову спричинили аварію на ТЕС в окупованому Криму

Укрінформ
Газові турбіни Siemens стали причиною аварії на Таврійській ТЕС під Сімферополем - на даху головного корпусу станції виявлено ділянку з ознаками пошкодження покрівлі.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

"3 листопада 2018 року на даху головного корпусу Таврійської ТЕС виявлено аварійну ділянку з ознаками пошкодження покрівлі внаслідок термічного впливу. Аварію на об’єкті зафіксовано за допомогою космічної фотозйомки. За наявною інформацією, на теплоелектростанції, де встановлені газові турбіни Siemens, що завезені на територію АР Крим в обхід міжнародних санкцій, проводилися пусконалагоджувальні роботи, в результаті яких і могла статись аварія", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у МінТОТ, Таврійська ТЕС має працювати на природному газі, а місце для будівництва обрано поряд із розподільною станцією "Сімферополь", що призначена для подачі електроенергії у напрямку Південного берега Криму і Севастополя.

За даними міністерства, під будівництво теплоелектростанції виділено 2 земельні ділянки загальною площею 61,6 га. Загальна потужність 2 блоків Таврійської ТЕС складатиме 470 ВМт. Замовником будівництва ТЕС виступає Міністерство енергетики РФ. Першу чергу об’єкта планували ввести в дію у 2017 році, другу – у 2018. 1 жовтня 2018 перший блок потужністю 235 МВт планувалось запустити в роботу для налагодження технологічного циклу.

Читайте також: Російський суд відмовив Siemens у перегляді позову щодо "кримських турбін"

У МінТОТ наголошують, що будівництво "Таврійської" ТЕС здійснює компанія "Тєхнопромекспорт" російської державної корпорації "Ростєх", яка перебуває під українськими та міжнародними санкціями. "Ця ж компанія здійснює будівництво і "Балаклавської" ТЕС, на якій наприкінці серпня сталася подібна аварія у одному з приміщень, де встановлено газові турбіни Siemens", - додали в українському міністерстві.

Раніше МінТОТ повідомляв, що 30 серпня було виявлено ознаки руйнування даху одного із виробничих приміщень Балаклавської ТЕС, що будується поблизу м. Севастополь на тимчасово окупованій території АР Крим. Ділянка покрівлі даху розмірами 10х20 метрів прогоріла. У цьому приміщенні встановлено газові турбіни Siemens, імпортовані в обхід міжнародних санкцій. Аварія стала причиною перенесення, вже втретє, запуску ТЕС в експлуатацію, а також обмеження енергопостачання на території АР Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-