Аблямітов розказав, у чому його звинувачує ФСБ

Аблямітов розказав, у чому його звинувачує ФСБ

Укрінформ
Адвокат затриманого в четвер в окупованому Криму Абляліма Аблямітова вважає, що силовими відомствами було порушене право людини на захист.

Про це заявила кримський адвокат Еміне Авамілєва, повідомляє Кримська солідарність.

"Аблялім Аблямітов, затриманий відразу після закінчення обшуку в його домоволодінні, досить тривалий проміжок часу був без конкретної, реальної правової допомоги... Я вважаю, що його право на захист було порушене", - констатувала адвокат.

За її словами, захищаючи інтереси свого підзахисного, вона зверталася в усі силові відомства, які функціонують в Криму і підконтрольні Росії - МВС, управління ФСБ, слідче управління МВС, Центр протидії екстремізму, проте ні в одному з цих органів не була дана конкретна інформація про місце знаходження Аблямітова.

"Тобто в цей проміжок часу ми практично не знали, де Аблямітов Аблялім знаходиться. Його основні права йому не були роз'яснені і головне - не було допуску до нього адвоката", - заявила Авамілєва.

Сам Аблялім Аблямітов розповів про причини його затримання таке: "Після обшуку мені сказали, в чому мене звинувачують. У тому, що раніше спілкувався з однією дівчиною, яка зараз перебуває у міжнародному розшуку".

Аблямітов додав, що силовики не виключають, що найближчим часом знову допитуватимуть його. Вони забрали у нього ноутбук і мобільний телефон, пообіцявши повернути після вивчення.

Читайте також: Окупанти відпустили затриманого вранці кримського татарина

Як повідомляв Укрінформ, рано вранці 8 листопада у будинку сім'ї кримського татарина Халіла Аблямітова, який мешкає в смт Азовське (Джанкойський район), тривав обшук. Співробітники силових структур повезли сина хазяїна Абляліма разом з його вагітною дружиною Айджан у невідомому напрямку. У будинку з родичами залишилася їх півторарічна дитина. На момент обшуку біля будинку знаходилися дві ГАЗелі і одна легкова машина, які належать співробітникам силових структур, серед яких одинадцять осіб в масках, на формі нашивки ОМОНу. Під час обшуку хазяїну будинку Халілу Аблямітову стало зле, йому викликали швидку допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-