Кримінальне переслідування кримського блогера Рамазанова припинили — не знайшли доказів

Кримінальне переслідування кримського блогера Рамазанова припинили — не знайшли доказів

Укрінформ
Слідство в окупованому Криму припинило кримінальне переслідування кримського блогера Ісмаїла Рамазанова, який обвинувачується в "незаконному зберіганні боєприпасів".

Фактично силовики визнали той факт, що підкинули патрони кримськотатарському активістові, повідомив у Facebook журналіст Антон Наумлюк.

"Слідство припинило кримінальне переслідування Рамазанова за частиною 1 статті 222 (незаконне зберігання боєприпасів)", - написав він.

За словами Наумлюка, у постанові, текст якої має у розпорядженні журналіст, йдеться, що "в ході попереднього слідства об'єктивних даних про приналежність Рамазанову ... 24 патронів, вилучених 23.01.2018 у ході обшуку ... не отримано".

Як вважає Наумлюк, 24 патрони були підкинуті Рамазанову під час обшуку, "про що він заявляв із самого початку".

Нині проти Рамазанова залишається ще одна кримінальна справа - про поширення ненависті і ворожнечі через інтернет-рацію Zello.

Читайте також: Справу блогера Рамазанова відправили на додаткове розслідування

Як повідомлялося, Ісмаїл Рамазанов був затриманий 23 січня російськими силовиками після обшуку в його будинку в селищі Новий Світ Сімферопольського району. Йому висунули обвинувачення в "пропаганді екстремізму" з допомогою інтернет-рації Zello. Пізніше суд заарештував його, і, крім обвинувачень у "поширенні екстремістських матеріалів", слідство інкримінувало Рамазанову "незаконне зберігання патронів". Кримський татарин не визнавав своєї провини. На останньому засіданні "суду" він назвав прізвище одного зі співробітників ФСБ - Максименка, який застосовував до нього жорстокі тортури. Рамазанов намалював портрет співробітника ФСБ, вимагаючи його упізнання й очної ставки. 14 липня блогера випустили із Сімферопольського СІЗО під підписку про невиїзд. У серпні 2018 року справу Рамазанова, обвинувачуваного в екстремістських висловлюваннях за допомогою інтернет-рації Zello, відправили на додаткове розслідування, а колишній слідчий Аліса Глухова "раптово залишила ряди Слідчого комітету".

Фото: Антон Наумлюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-