"Скандальна" комісія не прийняла жодних рішень - Держрибагентство

Ексклюзив
Укрінформ
Українсько-російська комісія з рибальства в Азовському морі, яка проводила засідання у Києві наприкінці жовтня, не досягнула жодних домовленостей, бо не завершила свою роботу.

Про це у відповідь на запит Укрінформу повідомило Державне агентство рибного господарства України.

"У зв'язку з тим, що українсько-російська комісія з питань рибальства не завершила свою роботу, будь-яких домовленостей досягнуто не було", - йдеться у документі.

Також зазначається, що комісія мала розглянути питання щодо стану запасів і величини загальнобасейнових обсягів вилучення (лімітів) основних промислових риб Азовського моря у 2019 році, про національні квоти вилучення цих риб, про заходи регулювання промислового рибальства в басейні Азовського моря та режим рибальства на 2019 рік.

Крім того, сторони мали обговорити координацію та взаємодію з охорони та контролю за вилученням водних біологічних ресурсів в Азовському морі та Керченській протоці у 2019 році.

Як повідомляв Укрінформ, 23 жовтня, у готелі ONOVO Dendra Hotel на Бориспільському шосе відкрилася 30 сесія українсько-російської комісії з питань рибальства в Азовському морі і мала тривати три дні. 24 жовтня на засідання прийшов голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, який заявив про неприпустимість подібних переговорів, а також вимагав від СБУ негайно видворити з України голову російської делегації, керівника Азово-Чорноморського теруправління Росриболовства Ігоря Рульова. Чубаров тоді викликав правоохоронців для видворення з України правопорушників - членів російської делегації. Правоохоронцям він пояснив, що російську делегацію очолює чиновник Ігор Рульов, який торік відвідував Крим. За його інформацією, ще три представники російської делегації порушували українські закони, але доказів проти них поки що немає.

Також народний депутат від фракції "Народний фронт" Сергій Висоцький вимагає від органів державної влади України відкликати своїх представників з українсько-російської комісії з питань рибальства в Азовському морі.

Читайте також: “Рибальська” комісія: представникам РФ заборонили в’їзд в Україну на три роки

Помічник голови ДПСУ, прес-секретар Олег Слободян у коментарі Укрінформу повідомив, що під час співбесіди жоден із членів російської делегації, які прибули на засідання комісії з питань рибальства, не вказав відвідання окупованого Криму.

Заступник голови Державного агентства рибного господарства України Андрій Кравченко також у коментарі Укрінформу повідомив, що сесія українсько-російської комісії з питань рибальства в Азовському морі проводиться у Києві з метою розподілу квот на вилов, бо без цього українські рибалки не зможуть здійснювати діяльність в Азовському морі.

26 жовтня Слободян повідомив, що 25 жовтня під час прикордонного контролю громадян, які відлітали рейсом до Стамбула, був виявлений громадянин Російської Федерації Рульов та інші члени російської делегації. На підставі наявної оновленої інформації у прикордонників у межах компетенції було прийняте рішення про заборону Рульову і ще двом членам делегації в’їзду на територію України терміном на три роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-