Штати стурбовані шкідливими викидами в окупованому РФ Армянську

Штати стурбовані шкідливими викидами в окупованому РФ Армянську

Укрінформ
Посольство США в Україні заявляє, що «все ще стурбоване шкідливими газами» в окупованому Росією Армянську, де наприкінці стався викид хімічних речовин на заводі «Кримський титан».

Про це йдеться в повідомленні посольства США у соцмережі Twitter.

«У Міжнародний день запобігання експлуатації навколишнього середовища у війні і збройних конфліктах ми все ще стурбовані шкідливими газами в Армянську, забрудненням води з шахти «Юнком» й іншими екологічними загрозами, викликаними конфліктом і російською агресією», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: «Кримський титан» продовжує отруювати мешканців Армянська - еколог

Як повідомлялося, в ніч з 23 на 24 серпня в Армянську сталися викиди невідомої речовини. Через кілька днів у зв'язку з тим, що концентрація шкідливих речовин в повітрі на півночі Криму перевищила допустиму норму, окупаційна влада розпорядилася вивезти з Армянська дітей шкільного і дошкільного віку в кримські санаторії.

Читайте також: В Армянську нема чим дихати та продовжують хворіти діти - соцмережі

За даними Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, завод "Кримський титан" несе екологічну загрозу і для Херсонської області. Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини передав інформацію про викиди шкідливих речовин в районі Армянська на півночі окупованої Росією Криму до ООН, ОБСЄ, Всесвітньої організації охорони здоров'я і Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-