Окупанти вручили кримському адвокату Курбедінову застереження

Окупанти вручили кримському адвокату Курбедінову застереження "про екстремізм"

Відео
Укрінформ
У вівторок співробітник так званої прокуратури Криму у супроводі працівників "Центру протидії екстремізму" вручив застереження адвокату Емілю Курбедінову, в якому його попереджають про "неприпустимість екстремістської діяльності".

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"О 13.10 дня в офіс до юристів і правозахисників "Кримської солідарності" прийшли співробітники ЦПЕ, старший прокурор відділу прокуратури Республіки Крим Валентин Чуприна з метою винесення застереження "про неприпустимість екстремістської діяльності" адвокату Емілю Курбедінову", - повідомили активісти організації.

Вручаючи застереження, Чуприна заявив, що застереження про "неприпустимість порушення законів щодо протидії екстремістській діяльності" та законодавства про збори, мітинги, ходи та пікетування підготовлено і вручається адвокату Курбедінову "у межах перевірочних заходів, що проводяться".

Курбедінов відмовився давати роз'яснення з приводу інформації, що надійшла в "прокуратуру", про те, що він є "одним з організаторів і координаторів можливих масових заходів, які плануються на території Криму".

Читайте також: "Справа Хізб ут-Тахрір": адвокатам у не дали слова в ростовському суді

На питання Курбедінова, чи ведуться відносно нього якісь оперативно-розшукові заходи, представник "прокуратури" запропонував "звернутися у відповідні оперативні органи".

Раніше, 27 жовтня, на зборах активістів "Кримської солідарності" аналогічні застереження було винесено адвокатам Едему Семедляєву і Лілі Гемеджі, а також координатору "Кримської солідарності" Диляверу Меметову.

Фото: investigator.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-