Сьогодні суд обере запобіжний захід екс-голові Апеляційного суду АРК

Сьогодні суд обере запобіжний захід екс-голові Апеляційного суду АРК

Укрінформ
Запобіжний захід колишньому голові Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерію Чорнобуку обиратиме Голосіївський районний суд Києва у суботу, 3 листопада.

Про це повідомляє прокуратура АРК.

"Наразі колишнього суддю доправляють до Голосіївського районного суду міста Києва для обрання запобіжного заходу. Прокуратура АР Крим буде клопотати про тримання підозрюваного під вартою на час проведення досудового розслідування", - йдеться у повідомленні.

У відомстві підтвердили, що 3 листопада Служба безпеки України та прокуратура АРК затримали в Києві колишнього голову Апеляційного суду Автономної Республіки Крим, який підозрюється у державній зраді.

Слідство та процесуальне керівництво у цьому провадженні здійснює прокуратура АР Крим за оперативної підтримки Служби безпеки України.

Як повідомлялося, у липні цього року співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою АРК у межах відкритого кримінального провадження викрили на сприянні окупантам колишнього голову Апеляційного суду АРК.

Читайте також: У Києві затримали екс-голову Апеляційного суду АРК

Оперативники спецслужби встановили, що з 2014 року посадовець сприяв країні-агресору в забезпеченні функціонування судових органів на тимчасово окупованій території півострова Крим.

Надалі суддя через особисті причини залишив півострів. Під час санкціонованих слідчих дій за місцями роботи та проживання зловмисника правоохоронці вилучили додаткові докази його причетності до незаконної анексії Криму.

Колишньому судді повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

У липні 2018 року Валерій Чорнобук був оголошений у розшук. За даними прокуратури АРК, він переховувався від слідства на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-